General

Hvilke ørgreen briller findes der?

Hvornår forestillede man sig egentlig briller?

Selvom mange kilder udtrykker, at der blev skabt briller i 1317, så var briller fra ørgreen ikke de første, kunne tanken om briller være begyndt lige så tidligt som 1000 f.Kr. Et par kilder garanterer desuden, at Benjamin Franklin forestillede sig briller, og husk på, at han designede bifokaler, denne velkendte innovatør kan ikke krediteres med at lave briller generelt.

I denne nuværende virkelighed, hvor 60% af befolkningen har brug for en form for afhjælpende fokuspunkter for at se umiskendeligt, er det svært at forestille sig, når briller ikke var i nærheden.

Hvem har designet briller?

Mens arkæologer har opdaget rapporter, der specificerer “optisk tema-værker”, der dateres helt tilbage til 1000 f.Kr., sker bevis for visninger ikke i håndværk eller andre kroniske optegnelser før det trettende århundrede i det nordlige Italien.

I lang tid blev fremstilling af briller krediteret Salvino D’Armate med den begrundelse, at hans indskrift i Santa Maria Maggiore -kirken i Firenze henviste til ham som “innovatøren af ​​displays”. Den 1317-daterede erindring har siden vist sig at være falsk-udtrykket “skaber” blev ikke brugt i løbet af 1300’erne.

Hvilke materialer blev oprindeligt brugt til at lave glas?

De rimelige modeller af briller ser ud til at være noget unikke end de løsningsglas, vi ser i dag – selv hovedmodellerne skiftede fra en kultur til en anden.

Forskellige skabere havde deres egne tanker om, hvordan man videreudvikler vision ved hjælp af visse materialer. For eksempel indså gamle romere, hvordan man fremstiller glas og brugte dette materiale til at lave deres egen tilpasning af briller.

Italienske innovatører opdagede inden længe, ​​at stenperle kunne laves buet eller indad for at levere forskellige visuelle vejledninger til dem med forskellige synshandicap.

I dag er brillefokuspunkter generelt plastik eller glas, og kanter kan være lavet af metal, plastik, træ og endda kaffebønner (nej, Starbucks sælger ikke glas – endnu ikke i hvert fald). ENOG HISTORIE; VIS MIG GLASSEN: Køb briller i en optisk butik tæt på dig eller en online brilleforhandler.

Fremskridt af briller

De primære briller var i højere grad et one-size-fits-all arrangement, men det er bestemt ikke tilfældet i dag.

Da individer har forskellige former for synshandicap – nærsynethed (nærsynethed), hyperopi (langsynethed), astigmatisme, amblyopi (sløvt øje) og derefter nogle – forskellige brillefokuspunkter, der i øjeblikket retter disse brydningsfejl.

Næste kommer en del af de manerer, hvor glas har skabt og arbejdet på i det lange løb:

Bifokaler: Selvom hævede brændpunkter hjælper dem med nærsynethed og buede fokuspunkter, højre hyperopi og presbyopi, var der ikke et enkelt svar på hjælp til de mennesker, der oplevede de to slags synshindringer indtil 1784. Meget forpligtet, Benjamin Franklin!

Briller: Et halvt århundrede efter udviklingen af ​​bifokaler materialiserede briller sig. I 1827 forestillede John Isaac Hawkins sig fokuspunkter, der tjente dem med ekstrem presbyopi, en drømstilstand, der generelt rammer efter 40 år. Presbyopi påvirker ens evne til at se meget tæt på (menuer, formelkort, chatbeskeder).

Forrykte fokuspunkter: Edwin H. Land lavede henrykte fokuspunkter i 1936. Han brugte en polaroid kanal, når han lavede sine nuancer. Polarisering tilbyder fjendtlige blændingsevner og videreudviklet anmeldelsestrøstning. For de mennesker, der elsker naturen, giver energiske fokuspunkter en tilgang til lettere at sætte pris på friluftsliv, såsom fiskeri og vandsport, ved at udvide opfatteligheden.

Reformistiske fokuspunkter: Ligesom bifokaler og briller har reformistiske fokuspunkter forskellige fokuspunkter for personer, der oplever svært ved at se umiskendeligt på forskellige afstande. Uanset hvad det er, giver reformister et renere og mere konsekvent udseende ved gradvist at gå frem ved magten på tværs af alle fokuspunkter – farvel, linjer!

Plastkanter: Plastkanter blev oprindeligt berømt for nuancer i anden verdenskrig, især for pilotstøbte kabinetter. I løbet af 1950’erne-omkring den tidsramme, hvor reformistiske fokuspunkter blev designet-blev plast til det mest kendte materiale til briller.

Fotokromiske fokuspunkter: Fotokromiske fokuspunkter, der ligeledes refereres til som ændringer af fokuspunkter, uklare i dagslyset og forblive klare indeni. Fotokromiske fokuspunkter blev skabt i løbet af 1960’erne, men alligevel blev de berømte i midten af ​​2000’erne.

Blåt lys, der hindrer fokuspunkter: Siden pc’er blev velkendte familie -gadgets i løbet af 1980’erne (også fjernsyn før og mobiltelefoner efter), er edb -skærmsamarbejde blevet mere udbredt. Ved at beskytte dine øjne mod det usikre blå lys, der udstråler fra skærme, kan blå lysglas hjælpe med at forhindre computeriseret øjenbelastning og forstyrrelser i din hvilecyklus.